De kracht van e-learning

De kracht van e-learning

José Brus is Talent Manager bij Public Support Group en verantwoordelijk voor Learning & Development. In deze blog vertelt zij waarom leren zo belangrijk is voor onze organisatie en wat de kracht van e-learning is.

Bij Public Support vinden wij het heel belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Zij worden gedetacheerd bij opdrachtgevers. Door te zorgen dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen – theoretisch en persoonlijk – brengen ze iets extra’s mee naar die opdrachtgever. Daarnaast is het nu eenmaal zo dat mensen graag bij een organisatie blijven als ze kunnen groeien.

Zaterdagtrainingen

Al sinds ons ontstaan bieden we onze mensen zaterdagtrainingen aan. Daar kunnen ze – soms verplicht, soms vrijblijvend – aan deelnemen. Ook in de vakanties bieden we altijd trainingen aan waar de hele organisatie zich op kan inschrijven. Dat zijn zowel professionele als persoonlijke opleidingen.

Leren à la Netflix

Onze medewerkers zitten door het hele land en ze werken 40 uur per week. Soms is het best een belasting om dan in het weekend naar ons kantoor in Lisse te komen. Met de digitalisering zijn er natuurlijk ook nieuwe mogelijkheden gekomen als het gaat om leren. Die twee zaken bij elkaar hebben ons doen besluiten dat er ook een platform moest komen voor e-learning. Zo kunnen mensen, à la Netflix, leren; wanneer en waar ze dat maar willen. Soms zijn medewerkers stand-by, dan zijn ze tijdelijk zonder opdracht. Ook dat is een mooi moment om gebruik te maken van de leeracademie.

Kiezen waar je behoefte aan hebt en wanneer je er behoefte aan hebt

Sinds 1 maart van dit jaar heeft iedereen toegang tot meer dan 125 trainingen op allerlei gebieden. Dat varieert van persoonlijk leiderschap tot gesprekstechnieken, van NLP tot Engels en Nederlands en van mindmappen tot financiële verslagen lezen. Mensen kunnen kiezen waar zij behoefte aan hebben. De trainingen worden op vier tot vijf verschillende manieren aangeboden: de een is visueel ingesteld, de ander wil heel graag lezen, weer een ander wil graag een filmpje zien. Er worden verschillende didactische vormen aangeboden waaruit de mensen zelf kunnen kiezen.

Levend houden

Iedereen is heel enthousiast. Alleen al door het feit dat het heel toegankelijk is, je kunt het op elk moment doen. Een aandachtspunt voor de komende tijd is wel om dat enthousiasme levend te houden. Daarom sturen we elke maand een mail met welke nieuwe trainingen er zijn Er komen dus iedere maand trainingen bij en er gaan geen trainingen af.

Zaterdagtrainingen

De zaterdagtrainingen blijven bestaan. Dat zijn de meer persoonlijke ontwikkeltrainingen en een tweetal theoretische trainingen die je niet online kunt doen. Sommige dingen moet je nu eenmaal in een groep doen, de dynamica van de groep speelt daarbij een grote rol. Dan heb ik het bijvoorbeeld over de PMO-trainingen. Die duren drie dagen, daar moet je examen voor afleggen. We kunnen ook een aanbeveling uitbrengen: ‘Neem de online training Another Perfect Project of Scrum vast door en volg daarna de zaterdagtraining.’ Dan zijn de kandidaten ingelezen, ze weten waar de materie over gaat en zo kunnen we efficiënter de zaterdagtraining invullen.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een secretaresse? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag aan kwalitatieve secretariële ondersteuning op detacheringsbasis.