Trainee op je 56e, gaaf he!

De kop is eraf! Januari is omgevlogen en we hebben Blue Monday overleefd. En jawel, mijn goede voornemen om niet te drinken in januari is gelukt! Niet dat ik nou zoveel dronk, maar het was een leuke uitdaging om bij nieuwjaarborrels eens niet twee glazen wijn en vijf bitterballen te nemen. Alles wat er niet aan komt, hoeft er immers ook niet af.

Het was alsof ze dit aanvoelden bij Public Support Business, want daar stond het nieuwjaarsfeest in het teken van Healthy & Happy living. Dat is natuurlijk tegenwoordig een populair thema. We kregen een Nutribullet mee als cadeau, zodat we thuis net zulke lekkere smoothies kunnen maken als die op het nieuwjaarsfeest werden geserveerd. Erg leuk, al zijn die smoothies soms ook calorieënbommetjes…

Januari vloog óók om omdat ik enorm uitkeek naar de eerste bijeenkomst van het 50+ traineeship aan het eind van de maand. Mijn omgeving reageerde met een mengeling van verrassing en verbazing op mijn aankondiging dat ik – al jarenlang directiesecretaresse – op mijn 56e in een traineeship stapte. Laat je je omscholen dan?

Nee, ik blijf in mijn vak van secretaresse. Daar ben ik goed in. Daar heb ik ervaring in en dat wil ik blijven doen, want dat past mij als een warme jas. Maar ook dit vak verandert en net als in zovele beroepen gaan hier de veranderingen steeds sneller. Om bij te blijven moet je zowel investeren in de ontwikkeling van jouw hard skills als in de ontwikkeling van wie jij bent als mens. Zo ben ik destijds een secretaresse opleiding gaan volgen aan Schoevers. Daarna heb ik nog vele trainingen gevolgd en opleidingen afgerond. Ik heb eigenlijk nooit meer echt stil gestaan bij wie ik ben, waar mijn sterke kanten liggen, waar ik mezelf verder in kan (en moet) ontwikkelen en hoe waardevol ik ben als secretaresse voor een organisatie. Niet de zoveelste cursus waarvan je later denkt: “waar ging het ook alweer over?”, maar investeren in iets waar je écht wat mee kunt, zonder alles opnieuw te doen.

En toen kwam het traineeship 50+ op mijn pad. Niet alleen gericht op de ervaren directiesecretaresse, maar het betekent een uitgebreid leer- en ontwikkeltraject voor mij vanuit een vaste baan. En wát een interessante onderwerpen, van cybercrime tot PMO, foutloos Engels en persoonlijk leiderschap! Eind januari vond de eerste lesdag plaats, op een zaterdag met een groep gelijkgestemde dames (helaas, nog weinig mannen in dit vak). Het feest der herkenning! Ondanks dat we allemaal verschillende persoonlijkheden hebben was het erg leuk om die rode draad te ontdekken. Iedereen is anders in het vak terecht gekomen; sommigen zijn erin gerold, anderen hebben er bewust voor gekozen of kwamen langzaam tot de ontdekking dat regelen, organiseren, ontzorgen en vooruit denken een tweede natuur is. Het is een talent dat écht niet iedereen bezit.

Ook de anekdotes van de anderen waren erg grappig.  Bijvoorbeeld een manager die heus wel zelf zijn vliegticket kan boeken, want hoe moeilijk kan dat zijn? Later belt hij vanaf het vliegveld in Stockholm om te vragen of het klopt dat een taxirit naar Malmö lang en duur is. Of een directeur die in een reply to all nietsvermoedend zijn creditcard details vermeldt, met de vraag of jij dat even kunt rechtzetten. Laat het regelen maar aan ons over: daar heb je professionals voor!

Wil jij ook graag met vakgenoten onder elkaar je ervaring delen, nieuwe dingen leren en ontdekken welke talenten je wellicht nooit hebt gebruikt? Bekijk dan onze website!