Traineeship

50 plus secretaresses

Het traineeship duurt 1,5 jaar. Je komt direct in vaste dienst voor onbepaalde tijd. Je kan in dienst komen voor 32, 36 of 40 uur. Je werkt respectievelijk maximaal 32, 36 of 40 uur per week bij verschillende opdrachtgevers. Gemiddeld volg je eens in de vier weken één of meer opleidingsmodules die op zaterdag plaatsvinden. Je investeert hier zelf gemiddeld 2 uur eigen tijd in per week.

Voor wie?

Voor topondersteuners die nu een vaste baan hebben en een schwung willen geven aan hun ontwikkeling. Wij starten ons eerste traineeship in de Randstad, het is dus wel belangrijk dat je daar ook woont.

AANMELDEN
INFORMATIEBIJEENKOMST

TRAINEESHIP

Informatiebijeenkomst Traineeship

Op woensdag 1 augustus organiseren we een informatiebijeenkomst over ons Traineeship 50+, op ons kantoor in Lisse. Meld je aan via de knop hierboven en binnen 48 uur  ontvang je van ons een reactie via e-mail.

Profiel

  • Plezierige persoonlijkheid die in staat is om relaties op te bouwen
  • Communicatief vaardig
  • Flexibel inzetbaar op elke dag van de week
  • Hbo-werkniveau
  • Secretariële ervaring op directieniveau
  • Spanningzoeker, die niet op zoek is naar routine
  • Minimaal 50 jaar tot maximaal 2,5 jaar voor je pensioendatum
  • Rijbewijs B en een reisbereidheid van maximaal 1,5 uur enkele reis
  • Minimaal goede beheersing in woord en geschrift van de Engelse en Nederlandse taal

Herken jij jezelf in dit profiel? Opteer dan voor het traineeship. Heb jij andere competenties en vaardigheden of ben je momenteel werkeloos? Ook dan hebben wij zeker mogelijkheden voor jou om bij ons te starten via een G+ traject. Kijk verder op onze site of informeer naar de mogelijkheden.

Onze visie op het vak

Een actueel thema waar regelmatig over geschreven wordt, is het verdwijnen van het secretaressevak. In 2017 heeft het UWV een rapport gepubliceerd waarin de ontwikkeling in het vak wordt onderzocht. Conclusie: de kansen op een baan voor secretaresses nemen af. Tussen 2013 en 2016 kromp het aantal secretaresses al met 20%. Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) verwacht een verdere banenkrimp tot aan 2020. Wat is onze visie op dit thema?  

Waarom een 50 plus traineeship?

Public Support is opgericht in oktober 2009, in het hart van de recessie. In eerste instantie hebben wij ons uitsluitend gericht op 45+ topsecretaresses. Inmiddels hebben we ook Youngsupporters en Projectsupporters in dienst. In totaal telt onze organisatie meer dan 350 professionals die in vaste dienst zijn.

Public Support koos in 2009 bewust voor topsecretaresses met levenservaring. In Nederland heerst het idee dat deze leeftijdsgroep niet meer interessant is, zo word je als 50 plusser – na het verliezen van een baan – vaak niet eens meer uitgenodigd op sollicitatiegesprek. Inmiddels hebben wij het tegendeel bewezen: onze keuze voor “de ervaren professional” bleek een gouden greep. Omdat wij de behoefte aan ervaren ondersteuners kunnen onderschrijven en leergierigheid van álle leeftijdsgroepen hebben mogen ervaren, hebben wij besloten een traineeship te starten voor 50 plussers. Een traineeship wordt vaak geassocieerd met pas afgestudeerde jongeren. Echter, ook als ondersteuner of 50 plusser kun je de ambitie hebben jezelf te verbeteren. Met het starten van het 50 plus traineeship willen wij dit bewijzen.

Public Support is landelijk actief, in elke uithoek van Nederland zijn onze Topsupporters aan het werk. Onze formule is: levering van topondersteuners die up-to-date zijn; binnen een dag en per dag. Door deze formule hebben wij nagenoeg geen concurrentie van traditionele (uitzend)bureaus. Zie hier het succes van Public Support tot nu toe.

High Q secretaresse

High Q staat voor High Quality. Met onze jarenlange ervaring in het vakgebied hebben wij, in samenwerking met Q4 Profiles, een kwaliteitsstandaard kunnen ontwikkelen in de vorm van een Q-secretaresse/assistant werkstijlprofiel. Met ons totaalpakket vergroot je je flexibiliteit en brede inzetbaarheid en ga je aan de slag op een hoger kwaliteitsniveau. Na het doorlopen van alle modules van het traineeship voldoe je aan het niveau van de High Q secretaresse. Om dit High Q profiel te behouden is het van belang dat jij up-to-date blijft door jaarlijks onze opleidingen en cursussen te volgen.

Ons aanbod is gericht op het uitbreiden van je ervaring en het ontwikkelen van vaardigheden, houding en gedrag. Zo maken vaardigheden in systeemkennis, taal en communicatie, alsmede de gecertificeerde opleiding projectondersteuning (IPMA PMO) deel uit van dit traject. De competenties proactiviteit, bereidheid tot kennis delen, stressbestendigheid, grenzen bewaken, bestuurlijke sensitiviteit en gevoel voor verhoudingen staan hoog in het vaandel.

Bij de start van het dienstverband bij ons krijg je ook een auto van de zaak: een eigentijdse Toyota Aygo. Helaas is het niet mogelijk om overal op tijd te zijn met het openbaar vervoer, vandaar dat het noodzakelijk is dat je een rijbewijs B hebt