Het roer om, tijd voor het traineeship voor secretaresses 50 plus

De herfst is nu eindelijk in volle gang, de zomer is nu definitief voorbij, helaas. Tijdens de donkere avonden heb je wellicht tijd om ’s avonds, wanneer je rustig op de bank zit, na te denken over je leven. Vraag jij je af; haal ik als secretaresse nog wel voldoening uit mijn baan? Word ik uitgedaagd om het beste uit mezelf te halen? Kan ik alle kennis en talenten die heb ik voldoende inzetten? Leer ik nog weleens iets nieuws? Hoe zou het zijn als ik weer ergens helemaal opnieuw zou beginnen?

Als dit jou ook bezighoudt dan is het tijd voor onze Traineeship 50+!

Traineeship voor ervaren (directie) secretaresses van 50+

Public Support Business introduceert dit najaar een unieke Traineeship voor 50 plus voor ervaren (directie) secretaresses.

Voor wie?

Senior vakvrouwen (en -mannen zijn ook welkom!) die een ruime staat van dienst hebben in het vakgebied van de professionele ondersteuning zijn onze doelgroep!

Je bent als (directie) secretaresses al jaren ergens werkzaam op een goed niveau, maar je voelt de uitdaging niet meer in je huidige baan. Je wilt die sprakle weer terug! Weer uitgedaagd worden, nieuwe organisaties leren kennen, nieuwe mensen ontmoeten. Al je kennis en ervaring op een goed niveau kunnen inzetten en tegelijkertijd zelf ook weer dingen leren en ontdekken wat er allemaal nog meer in je zit!

 • Je bent 50+ en je hebt niet meer overal up to date kennis van en je hebt een vast contract, is dat nou wel verstandig om je baan op te zeggen?
 • Waar krijg je tegenwoordig meteen een vast contract?
 • Wie wil er in je investeren in trainingen als je al (ruim) de 50 gepasseerd bent?
 • Wie zegt dat je nieuwe baan uitdagend blijft?

WIJ, PUBLIC SUPPORT BUSINESS, hebben antwoord op je vragen! Wij beantwoorden deze graag tijdens de informatiebijeenkomst 16 januari. 

Wat houdt het traineeship 50+ in?

Je komt direct in vaste dienst en wij detacheren je naar diverse opdrachtgevers. Dus jouw basis is jouw jarenlange ervaring als secretaresse waardoor je direct inzetbaar bent. In het najaar (waarschijnlijk november) starten we met het 24 maanden durende trainingsprogramma. De trainingen zijn op zaterdag (jouw eigen tijd, wij investeren in de trainingen) ca. 16 zaterdagen per jaar, dus in totaal ca. 32 trainingsdagen in 24 maanden.
Het programma staat grotendeels in de steigers maar we zijn  nog bezig met de finesses.

Het programma is een gebalanceerde mix van hard en soft skills.

In ieder geval staan op het programma:  Introductie IPMA PMO, masterclasses Outlook, Excell, OneNote, Sharepoint maar ook Business English en zetten we de puntjes op de i in het Nederlands. Uitgebreid aandacht is er voor Governance, Q4 for Profiles (jouw persoonlijke gedrag op basis van DISC) Imago & Personal Branding, professionele communicatie, Social Media, notuleren, digitaal ondersteunen en er is ruime aandacht voor life-work Balance. Juist in de 2e helft van je carrière is dat erg belangrijk. En natuurlijk is bovenal aandacht voor de ontwikkelingen in dit vak, waar en hoe jij van toegevoegde waarde kan zijn en blijven! Dit hele traject doorloop je met een groep van 12-15 personen die instromen in dit unieke traineeship!

Je wordt in dit traject begeleid door een coach en jouw regiodirecteur.

Goed om te weten:

 • Op 16 januari is er een voorlichtingsavond in Lisse
 • Ons kantoor (en de trainingen) zijn in Lisse en Almere
 • Alleen voor ervaren secretaresses die hiervoor hun vaste baan opzeggen
 • Je komt direct in vaste dienst
 • Je volgt alle trainingen in dit programma (die zijn dus niet facultatief)
 • De trainingstijd is jouw tijd, de kosten worden door ons betaald. (Als je binnen die 24 maanden vrijwillig uit dienst treedt betaal je een deel van de kosten terug).
 • Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs
 • Je wordt gedetacheerd naar diverse opdrachtgevers
 • De reistijd naar een opdrachtgever is max. 90 minuten (files meegerekend!)

AANMELDEN
INFORMATIEBIJEENKOMST

Traineeship 50+ 

Informatiebijeenkomst Traineeship 50+

Op woensdag 16 januari organiseren we een informatiebijeenkomst over onze traineeship 50+, op ons kantoor in Lisse. Meld je aan via de knop hierboven en binnen 48 uur  ontvang je van ons een reactie via e-mail.

Bij de start van het dienstverband bij ons krijg je ook een auto van de zaak: een eigentijdse Toyota Aygo. Helaas is het niet mogelijk om overal op tijd te zijn met het openbaar vervoer, vandaar dat het noodzakelijk is dat je een rijbewijs B hebt

Waarom een 50 plus traineeship?

Public Support is opgericht in oktober 2009, in het hart van de recessie. In eerste instantie hebben wij ons uitsluitend gericht op 50+ topsecretaresses. Inmiddels hebben we ook Youngsupporters en Projectsupporters in dienst. In totaal telt onze organisatie meer dan 400 professionals die in vaste dienst zijn.

Public Support koos in 2009 bewust voor topsecretaresses met levenservaring. In Nederland heerst het idee dat deze leeftijdsgroep niet meer interessant is, zo word je als 50 plusser – na het verliezen van een baan – vaak niet eens meer uitgenodigd op sollicitatiegesprek. Inmiddels hebben wij het tegendeel bewezen: onze keuze voor “de ervaren professional” bleek een gouden greep. Omdat wij de behoefte aan ervaren ondersteuners kunnen onderschrijven en leergierigheid van álle leeftijdsgroepen hebben mogen ervaren, hebben wij besloten een traineeship te starten voor 50 plussers. Een traineeship wordt vaak geassocieerd met pas afgestudeerde jongeren. Echter, ook als ondersteuner of 50 plusser kun je de ambitie hebben jezelf te verbeteren. Met het starten van het 50 plus traineeship willen wij dit bewijzen.

Public Support is landelijk actief, in elke uithoek van Nederland zijn onze Topsupporters aan het werk. Onze formule is: levering van topondersteuners die up-to-date zijn; binnen een dag en per dag. Door deze formule hebben wij nagenoeg geen concurrentie van traditionele (uitzend)bureaus. Zie hier het succes van Public Support tot nu toe.