Zekerheid én avontuur, het is gelukt!

Wat een heerlijke dag is het vandaag! Ik moet lachen om mezelf terwijl de grijze lucht aan me voorbij trekt. Het is een mistige januaridag en ik sluit aan in een gestaag groeiende rij auto’s op de snelweg. Ik zet de radio nog even iets harder. In mijn nieuwe Aygo zing ik mee: “What a glorious time to be free”.

Genoeg redenen om chagrijnig te worden, maar ik voel me blij en vol energie. Niet dat ik de loterij heb gewonnen of mijn droomprins ben tegengekomen, maar als ik mijn zegeningen tel… . Dat zijn er toch wel wat, bedenk ik me.

Op mijn 56ste heb ik een baan gevonden die de zekerheid biedt van een vast salaris. Een heerlijke baan met een leaseauto, veel aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling, een goed pensioen en verzekeringen (iets wat ik als ZZP’er allemaal niet zo goed geregeld had).

Maar het mooiste vind ik nog de afwisseling. Ik heb steeds nieuwe uitdagende opdrachten, waar ik zelf niet achteraan hoef. Na afloop van mijn eerste opdrachten ben ik kort stand-by geweest. Dat is ook wel even lekker hoor; thuis weer even lekker wat dingen op orde gebracht, de tuin gedaan en nog even die online cursus afgemaakt. Toen bedacht ik mij; ik heb het eigenlijk top voor elkaar!

Al die jaren die ik als secretaresse en PA heb gewerkt, geven mij een schat aan kennis, ervaring en tja ook wel tact. Ik geef ’t toe: soms ook wel door schade en schande wijs geworden. Mijn laatste vaste baan was uiteindelijk niet zo uitdagend meer. ZZP’er zijn, leek spannend, maar dat vrat ook veel energie eerlijk gezegd. Altijd die onzekerheid bleek niet zo fijn.

De opdrachten bij Public Support Business waren tot nu toe heel verschillend. Ik heb gewerkt bij organisaties waar ik zelf niet zo gauw gesolliciteerd zou hebben. Enorm interessant! De eerste opdracht was ondersteunend aan een Raad van Bestuur; dat bleek veel dynamischer dan ik had gedacht. In no-time beheerde ik de agenda, zodat ik snel contact had met veel verschillende stakeholders. Doordat ik de notulen maakte, was ik ook op de hoogte van het strikt geheime fusieproces. Het was fijn om soms mee te denken met de bestuursleden. Het was prettig om te merken dat ik de stabiele factor was. Ik voelde de waardering. “Je hebt een warme uitstraling, maar je houdt het hoofd altijd koel”, zei de voorzitter bij mijn afscheid.

 

Daarna heb ik een tijdje in een ziekenhuis ondersteund. Wauw. Hier ging een hele wereld voor mij open. Ik had net een training OneNote gedaan bij Public Support op kantoor en kon dit mooi toepassen door te zorgen dat iedereen op de afdeling de juiste stukken had. Daarnaast werken ze met een specifiek systeem voor ziekenhuizen. Maar ja, in de loop der jaren heb ik zo veel verschillende systemen gezien, dat pikte ik snel op. Ze waren daar verrast over hoe snel ik dit deed. Gelukkig maar, want het was erg leuk om weer eens in een team te werken en elkaar te ondersteunen, ook al is het tijdelijk.

Vandaag heb ik samen met mijn regiodirecteur een voorstelgesprek gehad bij een internationale organisatie. Heerlijk om te merken dat ik niet meer onzeker ben. Ik voel een gezonde spanning om ook hier aan de slag te gaan. Er was direct een klik. Ze zoeken een rots in de branding. Haha, geen zorgen, I’m on it!

Zou dit ook jouw verhaal kunnen zijn? Bekijk dan eens onze vacatures. Wat wordt jouw verhaal?